Fito Páez




Rodolfo Páez (Rosario, Província De Santa Fe, 13 de març de 1963), més conegut com a Fito Páez, és un cantant, compositor, músic i director de cinema argentí. Integrant de l'anomenada trova rosarina,4 és anomenat com El trobador del rock argentí i un dels més importants exponents del rock d'aquest país. A més de la seva carrera com a músic ha incursionat com a cineasta, guionista i novel·lista. Amb més de 40 anys de trajectòria solista, la seva obra musical està formada per 27 àlbums d'estudi, 1 maxi senzill, 4 àlbums en directe, 3 DVD, 12 àlbums recopilatoris i nombroses col·laboracions juntament amb destacats artistes internacionals.


Després d'una primera etapa contracultural aclamada per la crítica, l'artista va aconseguir la seva definitiva projecció internacional a principis dels anys noranta quan va publicar els àlbums L'amor després de l'amor (1992) i Circo Beat (1994), que es van convertir en grans èxits comercials , venent més d'un milió de còpies només amb el primer.


Ha aconseguit una gran quantitat de reconeixements, entre els quals destaquen el Grammy al «Millor Àlbum llatí de Rock o alternatiu» aconseguit el 2021 pel seu disc La conquista de l'espai. A més, vuit premis Grammy Llatins. Els dos primers els conquereix l'any 2000 com a «millor cantant masculí de rock» pel seu àlbum Abre (1999) i «Al costat del camí» com a millor cançó de rock. Entre 2007 i 2009 va rebre tres Grammy consecutius i en categories diferents: «millor àlbum de rock vocal», pel món cap en una cançó, «millor àlbum de cantautor de l'any» per Rodolfo i millor àlbum vocal pop masculí, pel seu disc No sé si és Baires o Madrid. També la Fundació Konex li va atorgar el 1995 el Premi Konex de Platí com a «millor compositor de rock de la dècada a Argentina». Després, el 2005, va obtenir el Premi Konex - Diploma al Mèrit com un dels «cinc millors compositors de rock de la dècada», i el va obtenir novament el 2015, aquesta vegada a la disciplina «millor solista masculí de pop», a més, el 2018 va aconseguir un altre Latin Grammy per la categoria «millor cançó de rock» per la seva cançó La teva vida, la meva vida, del seu penúltim treball La ciudad liberada. El 2020 torna a obtenir dos nous premis Grammy Llatins com a «Millor àlbum pop/rock de l'any» per La conquesta de l'espai i com a «Millor cançó pop/rock de l'any» per "La Cançó de les Bèsties".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila