Gang of Four



Gang of Four és un grup anglès de música post-punk. Està format per Jon King (cantant), Andy Gill (guitarrista), Dave Allen (baix) i Hugo Burnham (bateria). Van ser molt actius entre 1977 i 1984, i han reaparegut dues vegades els 1990s amb King i Gill. El 2004 es van tornar a ajuntar tots els membres originals del grup, i el 2008 planegen gravar nou material, però aquest mateix Allen va anunciar que ell i Burnham abandonen el grup, sent reemplaçats per Thomas McNeice i Mark Heaney respectivament.


La seva música té influències del punk rock, funk i dub, amb èmfasi en els problemes socials i polítics de la societat. Gang of Four és àmpliament considerada com una de les principals bandes de finals dels anys 1970 en inici dels 80 i del moviment post-punk. En els seus àlbums posteriors (Songs of the Free i Hard) van suavitzar algunes de les seves qualitats més discordants, i van derivar cap a la música Dance-Punk i Disco.


El seu àlbum debut, Entertainment!, va aconseguir el lloc 483 a la llista dels 500 millors àlbums de tots els temps de la revista Rolling Stone i està llistat per Pitchfork Media com el 8è millor àlbum de la dècada de 1970.1 David Fricke de Rolling Stone va descriure Gang of Four com "probablement la millor banda de motivació política al rock & roll".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila