George Baker Selection



George Baker Selection va ser una banda de pop rock originària d'Holanda (Països Baixos). El seu líder va ser el cantant, compositor, guitarrista i teclista Johannes Bouwens, posteriorment conegut com a George Baker.

La banda es va formar a Zaanstad (Holanda) l'any 1967 sota el nom de Soul Invention, i als seus orígens tocaven covers i cançons d'Otis Redding i Sam and Dave. Els integrants originals eren Jan Hop, Jacobus Greuter, George Thé i Jan Visser. El 1969 es va unir Johannes Bouwens, sota el pseudònim de George Baker, i la banda va passar a anomenar-se George Baker Selection.


El 1970 el grup va obtenir un èxit considerable amb el senzill «Little Green Bag» pertanyent al seu àlbum debut homònim, que va aconseguir el #21 a les llistes de pop Billboard dels Estats Units i va ser gravat per la banda amb els seus propis diners. no obstant això, la balada country «Dear Ann», es va estancar a la posició #93 a les llistes de la Billboard. Tot i això, la banda va gaudir d'una successió constant d'èxits de ràdio a Holanda, que inclouen cançons com Morning Sky, Wild Bird, Matí, Holy Day, Beautiful Rose i I'm on My Way». L'any 1975 la banda va aconseguir el seu gran èxit, amb l'enganxosa i alegre cançó spanglish, «Paloma blanca»; la melodia va ser un hit i va aconseguir el lloc #1 a molts països, va aconseguir el #26 a les llistes de la Billboard i va vendre més de tres milions de còpies a tot el món. El grup va vendre més de 20 milions de discos en el seu apogeu de la dècada de 1970.1 Per desgràcia, George Baker Selection es va separar l'any 1978 a causa de la pressió de ser el centre d'atenció; que amb el temps es va tornar insuportable per als seus integrants. Baker va reviure el grup cap a l'any 1982, aquesta nova encarnació de la banda va durar fins al 1989. George Baker des de llavors ha passat a tenir una carrera en solitari amb gran èxit.


La cançó Little Green Bag és la més difosa de la banda i va ser utilitzada a la banda sonora de l'òpera prima de Quentin Tarantino, Reservoir Dogs de 1992 i en els episodis dels programes de televisió Nano Rojo (1988) i Freaks and Geeks (1999). També va formar part de la banda sonora central de la telenovel·la xilena d'èxit mundial anomenada Machos, transmesa per Canal 13. A més hi ha una versió feta pel cantant gal·lès Tom Jones.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila