Gino Vannelli



Gino Vannelli (Montreal, Quebec, 16 de juny de 1952) és un cantant i compositor canadenc, que ha tingut diversos èxits musicals als 70s i 80's, especialment amb el seu èxit Black Cars (1985).


D'iniciació musical primerenca -va estudiar teoria de la música, harmonia i composició a la Universitat de McGill-, Gino Vannelli va començar la seva carrera artística amb els seus dos germans, Joe Vannelli (tecladista i arranjador), i Ross Vannelli (guitarrista i compositor de cançons per al cinema i la televisió), amb qui va conformar una banda de Rhythm and blues durant la dècada del '60.


Però no seria sinó fins al 1970 que encararia una trajectòria solista gravant per a l'A&M Records. Produït pel trompetista Herb Alpert, llançaria al mercat el seu primer LP, "Crazy Life" (Vida loca, 1973), a partir del qual se succeirien amb alguns alts i baixos una desena de discos més (veure més avall).


Gino Vannelli és conegut majoritàriament per alguns hits que podrien incloure's dins del gènere denominat "música pop" ("Només vull aturar-me", "Dol estar enamorat", "Autos negres", entre d'altres), però ha navegat per tota mena de vessants musicals , destacant-se particularment en el jazz (la música que agradava Russ, el seu pare, qui va influir en aquest aspecte), i darrerament més recentment la lírica (Canto, 2003), donant proves d'un creixement artístic sostingut.


Cada obra de Vanelli en el seu estil (pop, melòdic, jazz o líric), destaca per ser el resultat d'un rigorós treball melòdic, harmònic i rítmic, i un producte clarament identificable del seu autor.


Durant 2007, Vannelli va desenvolupar una intensa tasca al costat del pianista de jazz Michiel Borstlap, amb qui va realitzar una sèrie de concerts en viu i per a la televisió a diversos països del continent europeu. Des del 2008 treballa en companyia del pianista Bert Van den Brink

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila