Goldfrapp



Goldfrapp és un duo anglès de synth pop i indie pop format per Alison Goldfrapp i Will Gregory. Tots dos es van unir el 1999 per formar el duo, la música del qual es basa en melodies elèctriques i en l'electrònica experimental.


Alison Goldfrapp era estudiant d'Art a la Universitat de Middlessex, i havia experimentat fent barreges sonores i visuals. Aleshores va col·laborar amb Tricky en el seu debut Maxinquaye (1995). D'aquesta manera es va donar a conèixer, i va col·laborar en àlbums d'artistes electrònics més consolidats, com ara Orbital.


Alison va seguir perfeccionant les seves pròpies composicions audiovisuals, i gràcies a un amic una de les seves maquetes va arribar a les mans de Will Gregory, que es va posar en contacte amb ella veient que els seus gustos i tendències musicals tenien molt en comú. El cognom d'Alison seria el nom escollit per al duo: Goldfrapp.


El 1999 la companyia discogràfica Mute Records els va fitxar i els va concedir la llibertat creativa necessària per elaborar el que seria el seu àlbum debut, Felt Mountain, publicat el 2000.


Només amb el primer senzill, Lovely Head, la crítica i el públic aviat es van fixar en la seva música. La revista musical anglesa NME els va donar molt bones crítiques, creant una gran expectativa. De fet, Felt Mountain va ser considerat com un dels millors discos de l'any.


El seu èxit va traspassar el Regne Unit, arribant fins a la resta d'Europa i els Estats Units, apareixent a diversos festivals europeus i esgotant localitats a ciutats com Nova York i Los Angeles. La revista nord-americana Rolling Stone va dir que el disc de Goldfrapp era simplement impressionant.


El disc debut estava inundat d'una estètica decadent i un aire cabaretesc i cinematogràfic.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila