Hawkwind




Hawkwind és una banda anglesa de space rock formada a finals dels anys seixanta, a Ladbroke Grove, Londres. Va ser una de les bandes pioneres d'aquest gènere. Les seves lletres contenen temàtiques sobre allò urbà i la ciència ficció; de fet, l'escriptor Michael Moorcock ha col·laborat a les lletres d'alguns temes.


Dave Brock i Mick Slattery formaven part d'una banda de blues evolucionada cap a sons psicodèlics anomenada Famous Cure, després d'una trobada amb el baixista de jazz John Harrison, van veure que tenien interessos comuns amb els sons electrònics i van començar un nou projecte. Un joveníssim baterista, Terry Ollis, i els antics companys de Brock, Nik Turner i Dik Mik Davies, aviat es van unir al grup a causa dels seus interessos comuns, il?oferiment d?ajuda per dur a terme el nou projecte.


Durant una actuació a l'All Saints Hall de Notting Hill, Londres, a la qual van acudir sense nom i per això van tocar sota el pseudònim de Group X, un locutor de la BBC Ràdio 1, John Peel, va quedar impressionat per la versió estesa de 20 minuts que van realitzar del tema de The Byrds Eight milers high. Després d'una entrevista amb l'organitzador Douglas Smith, el grup va aconseguir un contracte amb Liberty Records, i va passar definitivament a dir-se Hawkwind. Després de l'enregistrament de Hurry on Sundown Slattery va abandonar la banda i va ser substituït per Huw Lloyd-Langton, conegut de Brock durant la seva etapa de venedor en una botiga de música.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila