Iggy Pop



James Newell Osterberg, Jr., més conegut pel seu nom artístic Iggy Pop (Muskegon, Míchigan, 21 d'abril de 1947), és un músic de rock i actor nord-americà. Considerat un dels més innovadors aportant en la creació de nous gèneres dins del rock com ara el punk rock, el post-punk, la new wave, entre d'altres, s'ha convertit en una icona que ha influenciat diversos músics des de l'inici de els anys 1970 fins avui.


Va ser el cantant i líder de The Stooges, una banda pionera de finals dels anys 1960 i principi de la dècada de 1970, molt influent en desenvolupament del punk rock. La banda es va fer famosa per les seves actuacions en viu, on Iggy ballava i interpretava les cançons histriònicament, sovint resultant ferit especialment per llançar-se damunt del públic.


Va tenir diferents graus d'èxit en els seus 25 anys de carrera com a solista. Les seves cançons més conegudes són, entre d'altres, "Search & Destroy", "Lust for Life", "I'm Bored", "The Passenger", "I Wanna Be Your Dog", "Candy" i la seva versió de "Louie Louie". El 2010, Iggy juntament amb The Stooges va ser inclòs al Saló de la Fama del Rock and Roll. i millor àlbum de música alternativa per Post Pop Depression de 2017.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila