Iron & Wine



Iron & Wine (26 de juliol de 1974, Chapin, Carolina del Sud) és el nom artístic usat pel cantautor nord-americà Sam Beam. Oriünd de l'estat de Florida, però arrelat a Carolina del Sud, Beam llança el seu primer àlbum The Creek Drank the Cradle pel segell Sub Pop el 2002. Beam escriu, toca, grava i produeix cada tema de l'àlbum per si mateix en el seu propi estudi casolà. El so de l'àlbum, que inclou guitarra acústica, banjo i altres instruments, ha estat comparat amb el so de músics com Nick Drake, Simon and Garfunkel, Neil Young, Elliott Smith, John Fahey o Ralph Stanley. Sovint és caracteritzada com a country alternatiu, folk progressiu o indie folk, i la seva lírica es pot caracteritzar propera al gòtic del sud.


El 2003 va ser llançat The Sea & The Rhythm, un EP que recopilava altres enregistraments casolans, temes que anaven en la mateixa línia que els de l'àlbum debut. El segon àlbum de Beam, Our Endless Numbered Days del 2004, va ser enregistrat en un estudi professional amb un significatiu increment en la fidelitat del so. El focus encara estava posat al so acústic, però la inclusió d'altres membres a la banda va donar al so un toc més divers.


El febrer del 2005 Beam llança un EP titulat Woman King. Woman King amplia el so d'estudi que havia marcat l'àlbum anterior i en aquest EP també inclou guitarres elèctriques. Cada tema inclou una figura espiritual femenina amb un rerefons bíblic subtil, tot i que, en entrevistes de premsa, Bean s'ha declarat agnòstic.


L'EP In the Reins, una col·laboració amb Calexico, va ser llançat el setembre del 2005. Calexico, grup d'Arizona, va aportar amb un sentiment més del sud, de vegades més llatí, a les composicions de Sam Beam. Beam va escriure tots els temes de l'àlbum, però el so de Calexico és a la vista. Diversos temes inclouen metalls, un so nou per a la música de Beam, on predomina normalment la guitarra acústica.


Un cover gravat per Iron & Wine del tema Such Great Heights, original de The Postal Service, va ser inclòs en un comercial de xocolates M&M's, a la banda sonora de la pel·lícula Garden State del 2004, i en un comercial d'Ask.com al 2006. Beam va gravar també el tema The Trapeze Swinger per a la pel·lícula In Good Company del 2004.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila