Jack Johnson




Jack Johnson (Oahu, Hawaii, 18 de maig de 1975) és un cantautor de folk rock, surfista, poeta i cineasta hawaià. És conegut pels seus treballs en els gèneres de soft rock i acústics. El 2001, es va aconseguir un èxit comercial després del llançament del seu àlbum debut, Brushfire Fairytales. Ell ha llançat ja cinc àlbums més, una sèrie d'EP i pel·lícules de surf/bandes sonores. També és conegut per l'organització d'un esdeveniment anual, el Festival Kōkua. Cançons notables del repertori de Johnson inclouen “Upside Down”, “Flake”, “I Got You”, “Sitting, Waiting, Wishing”, “If I Had Eyes”, “You And Your Heart”, “Taylor”, “Better Together», «Good People» i «Breakdown».


Jack Johnson va néixer i es va criar a la costa nord d'Oahu, Hawaii. El fill del conegut surfista Jeff Johnson, va prendre un interès en la professió del seu pare. Jack va començar a aprendre a surfejar a l'edat de 5. Als 17 anys es va convertir en el convidat més jove a arribar a les finals de surf a Pipeline Masters sobre la costa nord d'Oahu. Una setmana més tard, però, el seu pas com un surfista professional va acabar quan va patir un accident de surf a Pipeline que va posar més de 150 punts de sutura al front i es va retirar algunes de les dents, cosa que més tard es va convertir en la inspiració per a la cançó Drink the Water.


Jack Johnson es va graduar de l'Escola Secundària Kahuku a la costa nord d'Oahu. Més tard assistirà a la Universitat de Califòrnia a Santa Bàrbara, i es va graduar amb una llicenciatura en cinema i música de producció. Mentre Johnson va aprendre la guitarra a l'edat de 8 anys i va començar escriure cançons a l'edat de 12 anys, la seva passió per la música va créixer quan ell tocava la guitarra rítmica de la banda Soil (no s'ha de confondre amb la banda de heavy metall del mateix nom) a la universitat.


Johnson dóna crèdit a les seves influències de compositors com Bob Dylan, Jimi Hendrix, Radiohead, Otis Redding, G. Love and Special Sauce, Ben Harper, Sublim, The Beatles, Bob Marley, Neil Young, i A Tribe Called Quest. Els noms de Johnson Jimi Hendrix com la seva guitarrista preferida de tots els temps.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila