Jamiroquai



Jamiroquai és un grup britànic de funk i acid jazz que inclou matisos de música disco i sonoritats d'electrònica. Va ser format el 1992 pel seu líder, el cantant Jason "Jay" Kay, al costat de Toby Smith (teclats), Stuart Zender (baix), Nick Van Gelder (bateria) i Wallis Buchanan (didgeridoo). Amb el temps, la banda ha patit nombrosos canvis, tant és així que amb l'excepció de Jason Kay cap dels integrants originals roman al grup en l'actualitat.


Nascut a Londres, Jamiroquai va ser un dels principals grups de referència en el panorama funk internacional, al capdavant del moviment anomenat acid jazz, en què militaven bandes com Brand New Heavies, Incognito, Galliano i Corduroy. Des del seu primer disc gravat el 1992, Jamiroquai va suposar una actualització i posada al dia del funk als anys noranta del s. XX.


El nom "Jamiroquai" sorgeix de la unió del nom de la tribu indígena nord-americana dels iroquesos, amb la qual Kay diu identificar-se mentalment, i el terme Jam, provinent de la paraula jamming, improvisació musical. Entre altres coses, la banda ha aconseguit vendre més de quaranta milions d'àlbums a tot el món i ha guanyat nombrosos premis com el Grammy,4 Brit award i MTV Video Music Award.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila