Jeanette



Jeanette Anne Dimech, més coneguda com a Jeanette (Londres, Anglaterra, 10 d'octubre de 1951), és una cantant i compositora hispano-britànica que es va donar a conèixer a finals de la dècada de 1960.


De mare espanyola, natural de Tenerife, i pare belga d'ascendència maltesa, nascut a la República Democràtica del Congo (antic Congo Belga). Els seus pares es van conèixer a la capital britànica ja que els seus avis materns, tots dos dedicats al comerç d'exportació i importació de fruiters i als negocis, van decidir emigrar juntament amb la mare des de les illes Canàries a Londres. Jeanette hi va viure fins al 1953, després els seus pares es van traslladar als Estats Units, primer es van instal·lar a Chicago i després a Los Angeles a partir del 1961, on anys més tard van néixer els seus dos germans menors. El divorci dels pares va afectar la cantant i la custòdia sobre els petits la va obtenir legalment la seva mare, que decideix tornar al seu país d'origen instal·lant-se a Barcelona a partir del 1964.


La seva infància es va desenvolupar a Anglaterra i els Estats Units, i ja sent adolescent es va assentar a Espanya. A mitjans dels seixanta va conèixer un grup de joves aferrats a la música i juntament amb ells va formar el grup musical Pic-Nic els que van ser contractats per la discogràfica Hispavox després d'una audició en una ràdio local. Amb aquest grup va llançar «Cállate niña», cançó que va liderar la llista musical espanyola durant set setmanes. Tot i el seu èxit Pic-Nic es dissol.


El 1971 retorna com a solista a insistència d'Hispavox que llança el seu primer senzill «Sóc rebel». La cançó va definir la seva carrera com a baladista i va ampliar la seva fama a països de parla hispana. Va continuar publicant una sèrie d'EP de mitjana popularitat fins que el 1976 «Perquè te'n vas» (llançat el 1974) va ser difós a la pel·lícula Cría corvos de Carlos Saura. Aquesta cançó es va ubicar a les llistes musicals de tot Europa i va encapçalar les de països com Alemanya i França.3 En aquells anys va signar per a la discogràfica alemanya Ariola amb la qual va gravar a França un àlbum musical4 i va inclinar la seva carrera a la música disc.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila