Jeff Lynne



Jeffrey "Jeff" Lynne OBE (Birmingham, Anglaterra, 30 de desembre de 1947) és un músic, compositor, cantant, guitarrista i productor musical britànic cèlebre per ser líder i membre del grup Electric Light Orchestra així com del supergrup Traveling Wilburys juntament amb George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison i Tom Petty.


La música de Lynne, la carrera de la qual va començar als grups The Idle Race i The Move, va evolucionar després de la formació d'Electric Light Orchestra des del rock simfònic en els seus primers treballs juntament amb Roy Wood fins al rock progressiu i l'art rock en treballs més cèlebres com Eldorado, A Symphony, A New World Record i Out of the Blue. El grup va obtenir el seu major auge comercial amb treballs com Discovery, més propers a la música disco, i amb la seva participació a la banda sonora de Xanadu juntament amb Olivia Newton-John. Tot i això, els continus canvis de formació de l'ELO, així com la seva decreixent fama a mitjans de la dècada de 1980, va portar Lynne a centrar la seva carrera com a productor, que va començar amb treballs de Dave Edmunds i que va consolidar durant la dècada de 1990 treballant amb George Harrison, Paul McCartney, Ring Starr, Tom Petty, Duane Eddy, Roy Orbison i Del Shannon, entre d'altres.


El 2008, The Washington Times va nomenar Lynne el quart millor productor de la història musical. El 2014, va rebre una estrella al Passeig de la Fama de la seva ciutat natal.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila