Joan Baptista Humet


Joan Baptista Humet i Climent (Navarrés, València; 4 de gener de 1950-Barcelona, ​​30 de novembre de 2008) va ser un compositor, músic i cantant espanyol. Cantautor de tall singular, les composicions i la instrumentació l'han desmarcat, des dels inicis, de la cançó d'autor clàssica. De cultura bilingüe, la seva obra consta de feines en castellà i en llengua catalana.


Nascut al poble valencià de Navarrés, al cap de poc temps es trasllada a Terrassa (Barcelona), ciutat catalana on es troba establerta la seua família. Fill d'un industrial del sector tèxtil que després de la crisi industrial catalana dels anys 50 ha de vendre el negoci. El 1968 es trasllada a Barcelona per estudiar arquitectura, però la música i l'art de Joan Manuel Serrat, que en aquella època ja emergia amb altres cantautors, canvien la seva vocació i comença a compondre ia cantar les seves pròpies cançons.


El 1968, amb 18 anys canta per primera vegada en un teatre a Terrassa, al costat de Serrat. Les possibilitats en aquells moments eren magnífiques per a la Cançó catalana. Durant dos anys actua com a teloner als concerts de Lluís Llach. Però des del primer moment Joan Baptista Humet tenia clar que amb les seves cançons allò que volia expressar eren sentiments i sensacions, fugint de la política, però sense deixar de banda les circumstàncies socials sempre vistes des del costat més humà. Des del començament de la seva vida artística la qualitat de les seves composicions el destaquen com un dels cantautors més respectats d'Espanya, sobretot tenint en compte que va ser un dels pocs artistes, juntament amb Joan Manuel Serrat, a mantenir el bilingüisme a la seva obra , en temps de la dictadura i la transició espanyola.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila