Joan Manuel Serrat



Joan Manuel Serrat Teresa4 (Barcelona, ​​27 de desembre de 1943) és un cantautor, compositor, actor, escriptor, poeta i músic espanyol. Premiat amb la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfonso X el Savi «per la seva carrera brillant i la seva contribució a la cultura i l'art espanyols».

La seva obra té influències d'altres poetes, com Mario Benedetti, Antonio Machado, Miguel Hernández, Rafael Alberti, Federico García Lorca, Pablo Neruda, Joan Salvat-Papasseit i Lleó Felip entre d'altres; així com de diversos gèneres, com el folklore català, la cobla espanyola, el tango, el bolero, el barroc i del cançoner popular de Llatinoamèrica, ja que ha versionat cançons de Violeta Parra i de Víctor Jara. És un dels pioners del que es va anomenar la Nova Cançó catalana. Joan Manuel Serrat és conegut també amb els sobrenoms d'El noi del Poble-sec (“el noi del Poble Sec”, el seu barri natal) i el Nano.

Ha estat reconegut amb nombrosos doctorats honoris causa per la seva contribució a la música i literatura espanyola, a més del Grammy Llatí “Persona de l'Any” el 2014, entre d'altres importants guardons.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila