John Phillips

 


John Edmund Andrew Phillips (Parris Island, Carolina del Sud, 30 d'agost de 1935 – Los Angeles, Califòrnia, 18 de març de 2001), també conegut com a Papa John, va ser un cantant, guitarrista i compositor nord-americà. Phillips va ser un membre i líder de la banda The Mamas & the Papas. Era el pare de Jeffrey Phillips, Mackenzie Phillips, Chynna Phillips, Tamerlane Phillips i Bijou Phillips.


La primera banda de Phillips va ser The Journeymen, un trio dedicat a la música folk. Temps després, durant l'American folk music revival, va conèixer Denny Doherty i Cass Elliot i en un tour per Califòrnia, Michelle Gilliam, amb qui es va casar el 1962. Amb ells formarà, el 1965, The Mamas and The Papas, grup que arribarà al final al mateix temps que la seva unió amb Michelle el 1970. El matrimoni va tenir una filla, Chynna Phillips, futura integrant de l'exitós grup Wilson Phillips.


Phillips i Michelle van ser els responsables d'escriure la majoria de les cançons de The Mamas and The Papas; John comunament començava a escriure les cançons i després Michelle les completava. Després de signar contracte amb Dunhill Records van tenir nombrosos hits al top ten de Billboard, tals com: Califòrnia Dreamin', Monday, Monday, I Saw Her Again, Creeque Alley, 12:30 (Young Girls Are Coming to the Canyon) i Words of love.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila