Juan & Junior



Juan & Junior va ser un duo musical espanyol que va estar en actiu entre 1967 i 1969. Els seus integrants van ser l'espanyol Juan Pardo (1942) i el filipí Antonio Morales "Junior" (1943-2014).


Juan i Junior van començar la seva carrera primer a Los Pekenikes i posteriorment a Los Brincos als anys 60. Al febrer de 1967 van formar el duo Juan i Junior. La seva discografia és breu (només 6 senzills), però plena d'èxits.


Cal ressenyar que la cançó A dos nenes va ser creada pensant en Rocío Dúrcal i Marisol. Posteriorment, Junior es casaria amb Rocío Dúrcal, sent una parella molt sòlida, tres fills (Carmen, Antonio i Shaila), fins a la mort de Rocío al març de 2006.


El 1968 s'encarregarien de compondre tota la banda sonora i temes musicals de la pel·lícula Solos los dos, dirigida per Luis Lucia Mingarro i protagonitzada per Marisol i Palomo Linares.


El seu últim èxit va ser Anduriña, balada que emocionaria el pintor Pablo Picasso fins al punt d'oferir-ne un dels gravats per il·lustrar la seva funda.


Un incident ocorregut quan Juan, en absència de Junior, va intentar corregir un enregistrament amb la seva veu en lloc del del seu company, va ser el desencadenant de la seva extinció com a duo, prenent cadascun d'ells curses en solitari: breu la de Junior i més llarga la de Juan Pardo (amb èxits com "La Xaranga", "La meva Guitarra", "María Magdalena"...) a més de la seva tasca com a productor.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila