Julian Lennoon



Julian Charles John Lennon (Liverpool, Anglaterra, 8 d'abril de 1963) és un músic anglès. És el fill primogènit de John Lennon, i l'únic fill del matrimoni amb Cynthia Powell. És mig germà per part de pare de Sean Lennon. El seu nom és un homenatge a la seva àvia difunta, Julia.


Brian Epstein, representant de The Beatles i padrí de Julian, va suggerir a John amagar el seu matrimoni i paternitat per un temps per no afectar la popularitat del grup. Va ser així com Julian va viure allunyat dels mitjans i de la publicitat de la beatlemania. Arran d'això, Julian va viure la seva infància amb un pare absent, per la qual cosa solia mostrar-se fred en parlar del seu pare John, i sentia enemistat amb Yoko Ono. En morir el seu pare, va decidir abandonar aquesta enemistat, i actualment té una cordial relació amb Yoko i es porta molt bé amb el seu mig germà Sean, a qui adora: «I just love Sean, i I didn't want to hurt him. .». («Jo estimo el meu germà Sean, i jo mai no voldria fer-lo mal»)


Julian va inspirar certes composicions musicals de The Beatles, com la coneguda cançó del seu pare Lucy in the Sky with Diamonds, a partir d'un dibuix que ell havia fet; John també va escriure Good Night com una cançó de bressol per a Julian, cantada per Ringo Starr. Així mateix, va inspirar Paul McCartney a la cançó Hey Jude per consolar-ho pel divorci dels seus pares, causat pel romanç de John Lennon amb Yoko Ono. va esmentar que Cynthia Powell va quedar embarassada el juliol de 1962 i juntament amb John van decidir mantenir en secret el naixement de Julian.


El debut musical de Julian va ser a primerenca edat, als 11 anys, tocant la bateria a la cançó Ya-Ya de l'àlbum Walls and Bridges de John Lennon. La seva carrera artística es va fer popular amb el debut del seu disc Valotte i amb la cançó Too late for Goodbyes el 1984. Després del gran èxit, hi va haver temps de vendes baixes i Julian va recórrer a l'alcohol i les drogues.


La seva veu, aspecte i estil musical són molt similars als de John Lennon

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila