Justin Timberlake



Justin Randall Timberlake (Memphis; 31 de gener de 1981) és un cantant, compositor, productor discogràfic, actor, ballarí i empresari nord-americà. Criat a la comunitat de Shelby Forest, ubicada entre Memphis i Millington, va començar la seva carrera com a cantant en els programes de televisió Star Search i Mickey Mouse Club. A finals dels anys 1990 va adquirir fama internacional en pertànyer a la boy band 'N Sync, els dos primers àlbums dels quals van ser certificats amb disc de diamant després de vendre més de 10 milions de còpies només als Estats Units, a més d'haver aconseguit el cim de nombrosos llistats arreu del món.


Després d'anunciar que 'N Sync se separaria temporalment, Timberlake va començar una carrera com a solista amb la publicació de Justified (2002), que va incloure els temes Cry Me a River i Rock Your Body, que van aconseguir un lloc entre els cinc primers del Billboard Hot 100.1 L'àlbum va obtenir ressenyes positives per part dels crítics i va ser certificat multiplatí a Amèrica del Nord i diversos països d'Europa. Anys després, va llançar el seu segon àlbum FutureSex/LoveSounds (2006), que va ser elogiat per la crítica i va estar caracteritzat per la diversitat de gèneres musicals. Va arribar al número u del Billboard 200 ia les llistes d'altres països, a més de contenir els èxits "SexyBack", "My Love" i "What Goes Around... Comes Around", que van aconseguir el primer lloc del Billboard Hot 100.​ Després d'això, va anunciar un hiat musical per dedicar-se a l'actuació, on va participar en pel·lícules taquilleres com Shrek tercer (2007), The social network (2010), Bad Teacher (2011), Friends with Benefits (2011) i In Time (2011) ).


El 2013, va tornar a la música amb el llançament de The 20/20 Experience i la seva seqüela The 20/20 Experience (2 of 2), tots dos número u al Billboard 200 i certificats de platí.3 El primer es va convertir en el àlbum més venut de 2013 a Estats Units i va incloure els èxits «Suit & Tie» i «Mirrors», mentre que del segon es va desprendre «Not a Bad Thing». Els tres senzills van entrar als deu primers llocs al Billboard Hot 100 ia altres llistats del món. recaptar 231.6 milions de dòlars. El 2016 va llançar «Can't Stop the Feeling!» com a senzill de la banda sonora de Trolls, en què va donar veu al personatge principal; la cançó va arribar al primer lloc de nombrosos recomptes musicals arreu del món, entre aquests el Billboard Hot 100.1 El seu cinquè àlbum, Man of the Woods (2018), també va arribar al número u al Billboard 200 i va incloure els senzills «Filthy» i «Say Something», que van aconseguir els deu primers llocs al Billboard Hot 100. Va ser promocionat amb una actuació al Super Bowl LII i la gira Man of the Woods Tour, que va recaptar 226.3 milions de dòlars.


Al llarg de la seva carrera, Timberlake ha estat reconegut amb deu Premis Grammy, set Premis American Music, tres Premis Brit, quatre Premis Emmy, onze MTV Video Music Awards i deu Billboard Music Awards, així com una nominació als Premis Óscar i dos als Globus d'Or. Així mateix, ha estat nomenat un dels cantants més influents de la història per nombrosos mitjans, com les revistes Billboard i Time, i és considerat també com el Príncep del Pop i President del Pop. D'altra banda, posseeix el seu propi segell discogràfic, Tennman Records, a més de ser copropietari de la marca de roba William Rast i el restaurant Southern Hospitality.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila