La Oreja de Van Gogh



La Oreja de Van Gogh (abreviado en ocasiones como LOVG o LODVG) es un grupo musical de género pop-rock originario de San Sebastián, País Vasco, España. La seva trajectòria en el món de la música va començar formalment l'any 1996. La banda està formada per Pablo Benegas, Álvaro Fuentes, Xabi San Martín, Haritz Garde i Leire Martínez,​ encara que la vocalista durant els primers anys va ser Amaia Montero, quien en 2007. va deixar la formació per iniciar la seva carrera com a solista.


Son una banda amb èxit a Espanya, Llatinoamèrica i Estats Units amb llançaments i conciertos puntuals en països que no son de habla hispana, com França,[cita requerida] Regne Unit, Japó o Israel. Entre els seus temes més destacats estan: «Cuéntame al oído», «La playa», «20 de enero», «Rosas», «El último vals», entre altres.


Han obtingut premis com el Grammy Latino, MTV Europe Music Awards,​ Premios Ondas, Premios de la Música, Premio Lo Nuestro, la Gaviota de Plata del Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar,​ entre molts altres. Según acreditan los Productores de Música de España (PROMUSICAE), la banda cuenta con 3 260 000 álbumes certificados en su carrera musical solo a España.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila