Laurent Voulzy

 


Lucien Voulzy, més conegut pel seu nom artístic Laurent Voulzy (n. París, 18 de desembre de 1948) és un cantautor francès. Besnét de Gastón Gerville-Reache i fill de Lucien Gerville-Reache, empresari i polític de Guadalupe (1928-2008), i Marie-Louise Voulzy, que va deixar la seva illa natal per marxar a París per tal d'intentar una carrera com a cantant i ballarina - com va dir més tard en la seva cançó més emblemàtica Cor Granadina de 1978, per la qual cosa és "nascut en el gris per accident" - que va créixer a Nogent-sur-Marne.


Voulzy originalment va liderar la banda pop Le Temple de Vénus i, el 1969, es va unir al cantant Pascal Danel com a guitarrista. Va treballar amb Danel fins a 1974. No obstant això, és majorment conegut per haver coescrit diverses cançons del també cantautor Alain Souchon i per la seva carrera com a solista.


La seva cançó Rockollection (1977) va ser un hit internacional d'aquells anys fins a l'actualitat, que a més va comptar amb versions en francès, espanyol i anglès. També va obtenir altres hits a França com Le Soleil Donne (que també va comptar amb versions en espanyol i anglès) i Les Nuits Sans Kim Wilde (coneguda en anglès com Nights without Kim Wilde), inspirat en la cantant anglesa.


El 2006 va llançar un nou àlbum La Septième Vague, que va obtenir ampli èxit al seu país. El 2007 va gravar al costat del guitarrista francès Jean-Pierre Danel un nou àlbum denominat Guitar Connection 2. En aquest mateix any va realitzar una gira pel seu país. El 2008 una cançó seva va aconseguir el setè lloc a les llistes franceses i va llançar un nou àlbum, Recollection.


El 2011 va editar un nou disc titulat Lys & Love, inspirat en l'Edat Mitjana, període històric pel qual Voulzy diu que sent gran admiració. De fet, el seu primer senzill d'aquest àlbum, Jeanne, evoca la figura de Juana de Arco. El juny del 2012, va aconseguir els 300.000 exemplars venuts, cosa que li va atorgar el triple platí.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila