Los Bravos




Los Bravos va ser un grup espanyol de música rock nascut als anys 60. Es tracta d'una de les poques bandes de pop rock espanyol que han tingut repercussió internacional, gràcies sobretot al seu gran èxit Black Is Black (1966).


La bona pronunciació en llengua anglesa del carismàtic cantant, l'alemany Michael Volker Kogel (des de la seva separació dels Bravos el 1969 conegut com a Mike Kennedy), va ser una de les principals cartes amb què va comptar el grup a l'hora d'«exportar» els seus cançons, així com la presència escènica i la poderosa veu d'aquest, que al públic nord-americà recordava a la de Gene Pitney, una altra estrella rock del moment.


El grup es va crear el 1965, després de la trobada a la discoteca Jaima a Cala Mayor (Palma de Mallorca) de membres de Los Sonor, grup de Madrid en què militaven el guitarrista Antonio Martínez i el teclista Manuel Fernández Aparicio, i de Mike and The Runaways, que després de la seva estada i experiències musicals a Alemanya des del novembre del 1964 tornaven a Mallorca el juliol del 1965. El grup liderat per Kogel tenia a les seves files el baixista Miguel Vicens i el bateria Pablo Sanllehí.


Aquesta nova formació va mantenir el nom de Los Sonor, fins que Manolo Díaz, que havia estat membre dels antics Sonor, impressionat per la veu i la personalitat de Mike, en va parlar al mànager i productor suís Alain Milhaud.


Milhaud, que era director artístic de Discos Columbia, va acceptar representar-los i va negociar un contracte discogràfic amb la mateixa Columbia. El grup comptaria amb cançons escrites pel mateix Díaz.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila