Los Mustang



Los Mustang és un grup musical de rock i popespanyol (barcelonès) de la dècada dels 60 format per Santi Carulla (veu), Marco Rossi (guitarra solista), Antonio Mercadé (guitarra rítmica), Miguel Navarro García (baix) i Tony Mier (bateria) a la seva formació inicial.


Els inicis de Los Mustang cal trobar-los al Club San Carlos, on es reunien els joves músics inspirats per la nova onada musical. Tres dels components del grup procedents del Poble Sec: Marco Rossi Ezquerda (n. Barcelona, ​​1942 - Roses, 2015), Miguel Navarro García (n. Barcelona, ​​1943) i Antonio Mercadé Marzal (n. Barcelona, ​​1945), van suposar l'embrió del grup. Als seus inicis, Los Mustang era un grup instrumental inspirat en l'estil de The Shadows. Amb l'entrada de Santiago Carulla Hernández (n. Barcelona, ​​1942) (procedent dels Sírex) no només va dotar el grup d'un cantant sinó que el grup va començar a prendre una notorietat a la ciutat, i qui més tard es convertiria al centre del quintet a causa de la imatge i professionalitat, quintet que va completar la bateria Antonio Mier Roura (n. Canàries, 1943 - Barcelona, ​​2021).


Al mes d'octubre de 1962, Els Mustang graven el seu primer disc per a EMI-Odeón amb versions de cançons estrangeres com 500 milles de Peter, Paul and Mary, Madison twist de Johnny Hallyday més He de saber i No ho veus. Els Mustang començaven a explotar aquest filó de la recopilació d'aquests temes estrangers que traduïen a l'espanyol, fins i tot abans de l'arribada a Espanya de l'original, cosa que el públic desitjava per desconeixement d'altres idiomes. De fet, en gairebé 40 anys de feina, només van publicar 16 temes propis.


El 1963 van llançar quatre discos on va destacar Telestar, un instrumental ple d'efectes sonors, una mica avançat per a l'època que interpretaven The Tornados. A més, van realitzar versions de Capri es va acabar (Hervé Vilard), Mi Vida (Alain Barrière), El Mundo (Jimmy Fontana) i sobretot, de The Beatles. I és que el 1964, van realitzar les versions de cançons del quartet de Liverpool: Please Please Me, Conèixer-te Millor, Ningú Respondre o Un Bitllet Comprar. Però, sobretot, la seva versió més coneguda seria la del Submarí Groc on vendria 130.000 còpies només a Espanya. El 1966 en un festival d'ídols on es van presentar al costat de grups com Los Bravos, Los Brincos i Los Sírex, ells es van emportar el trofeu dels més populars.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila