Los Planetas



Los Planetas és una banda espanyola d'indie rock de la ciutat de Granada, que desenvolupa la seva activitat a partir del 1993, i que continua activa actualment. Els Planetes recullen la influència de grups nord-americans de guitarres com els Mercury Rev de la primera època, o els britànics Spacemen 3 i Joy Division, així com de la música tradicional andalusa (el flamenc).


Juan Rodríguez (Jota) (estudiant de Sociologia a la Universitat de Granada) i Florent Muñoz (estudiant de Dret) es coneixen a principis dels 90, descobrint les seves afinitats musicals. Decideixen formar el grup Los Subterráneos (hi ha dues versions per a l'origen d'aquest nom, d'una banda homenatge al grup novaiorquès The Velvet Underground, per altra referència al llibre homònim de Jack Kerouac) com a veu i guitarra respectivament, unint-se May Oliver al baix i , més tard, Paco Rodríguez a la bateria.


Els Subterranis graven diverses maquetes, destacant la produïda l'abril del 1992 que inclou les cançons La meva germana petita, El centre del cervell, La caixa del diable i Espiral, registrades amb un nou bateria, Carlos Salmerón.


En aquells anys Christina Rosenvinge es fa acompanyar d'altres Subterranis per als seus primers discos en solitari, de manera que J i companyia decideixen canviar el seu nom al definitiu Los Planetas, amb què participaran en diversos concursos (Radio 3, Rockdelux...) , i es convertiran en habituals en programes radiofònics dedicats a la música independent espanyola, com Discogrande i Diario Pop.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila