Los Ronaldos



Los Ronaldos va ser un grup de música rock espanyol liderat per Coque Malla, sorgit a Madrid el 1985 i en actiu fins al 1998.1 Tot i això, el 2007 es van reunir novament amb motiu del llançament de l'EP 4 Cançons, pel qual van realitzar posteriorment una gira de la qual també es va gravar un àlbum en directe titulat La Bola Extra. El 2008 es van tornar a separar i van continuar les seves carreres en solitari.


El primer assaig del grup va ser el 1985. Van donar el seu primer concert el gener del 1986 i, finalment, el 1987 van publicar el seu primer àlbum: 'Los Ronaldos'. "Sembla ràpid, sí, però hi ha molta, molta feina en aquest temps" (Luis Martín).4 A partir del 1987, van començar a actuar de manera periòdica en petits locals de la ciutat de Madrid. El fitxatge per la multinacional EMI els permet publicar el seu primer àlbum, titulat Los Ronaldos, que conté un dels seus primers èxits. D'aquell primer LP sorgeixen diversos èxits immediats com “Sí, sí”, “Si marxeu” o “Ana i Choni”. El seu següent àlbum, Treu la Llengua (1988), és el que comptarà amb la millor acollida de la seva carrera, especialment a causa del seu tema estrella, “Adéu papa”, una de les cançons més populars del grup. El 1990, surt a la llum Sabor salat, gravat al Regne Unit i produït per John Cale, que no va comptar amb un suport del públic tan massiu com els dos anteriors.


Els seus següents dos discos tampoc no es van guanyar el favor dels seus seguidors i, el 1995, el bateria Ricardo Moreno va abandonar la formació, sent substituït per Daniel Parra. Amb ell van publicar el 1996 el que seria el seu últim disc, Vull que estiguem a prop, un enregistrament en directe que incloïa tots els seus grans èxits. Dos anys després la banda es va dissoldre.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila