Love of Lesbian


Love of Lesbian és un grup de pop-rock indie català radicat a Barcelona que està en actiu des de 1998. El formen Santi Balmes (veu i guitarra), Jordi Roig (guitarra), Joan Ramon Planell (baix i sintetitzador), Oriol Bonet (bateria i programació), Julián Saldarriaga (guitarra i veu) i Dani Ferrer (teclats, als directes).


Comencen a tocar a la tardor de 1997, format per Santi Balmes (veu i guitarra), Jordi Roig (guitarra), Joan Ramon Planell (baix i sintetitzador) i Oriol Bonet (bateria i programació). Després de presentar-se a diversos concursos, van quedar segons a un concurs de maquetes organitzat per la revista musical Ruta 66, cosa que els va permetre per primer cop gravar a un estudi.


Van iniciar la seva trajectòria cantant en anglès, idioma en què van gravar tres discs. Microscopic Movies (1999), amb Pussycats Records, va ser el primer. El van seguir It is Fiction? (2002)amb la discogràfica Rock K i Ungravity (2003), després de firmar per la discogràfica francesa Naïve.


Un moment important de projecció com a grup va ser l'actuació com teloners de la banda anglesa The Cure durant el Dream Tour 2000.


El grup incorpora el guitarrista Julián Saldarriaga i presenta el quart treball Maniobras de escapismo el 2005, el primer treball interpretat totalment en castellà. Aquest àlbum els porta a grans festivals com el Festival Internacional de Benicàssim o el Popkomm de Berlín. Amb els discs Maniobras de escapismo (2005) i Cuentos chinos para niños del Japón (2007) van consolidar-se com un dels millors grups indies en castellà. El 2008 van realitzar una gira de presentació als Estats Units d'Amèrica, tocant al South by Southwest d'Austin (Texas).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila