Macaco



Daniel Carbonell de les Heras (Barcelona, ​​6 d'agost de 1972), conegut artísticament com a Macaco, és un cantant espanyol. La seva música és una barreja de rumba, reggae i funk amb accents electro de música hispanoamericana i de rumba. En els seus orígens com a músic de carrer, (a les rambles de Barcelona) va reclutar músics de diversos països com Brasil, Camerun, Veneçuela o Espanya, i va arrencar el seu propi projecte multicultural batejant-lo amb el sobrenom: Macaco. Canta en diferents idiomes, com ara l'espanyol, portuguès, francès, anglès, català i italià.


Dani «macaco» va iniciar la seva carrera com a músic tocant a la plaça de Catalunya i la Rambla de Barcelona. La seva mare és la també cantant Teresa María, que l'anomenava afectuosament Mico quan era petit. Temps després se li va començar a conèixer com a Mono Loco i finalment com a Macaco. Va decidir engegar un projecte musical basat en el cosmopolitisme, el diàleg, per la comunió de paraules i sons. Per a ell, crescut en aquesta Barcelona multicultural el més natural va ser la barreja. El seu primer disc titulat El Mono a l'Ull del Tigre (Edel, 1999) va ser editat a Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Suècia, Països Baixos, Àustria i Argentina. David Byrne remesclara Delaveraveraboom i va convidar Macaco a produir i barrejar Los de Abajo o King Changó.


Amb Ulls de Bruixot, Chico Ocaña, (Màrtirs del Compàs) l'italià Roy Paci, (Mau Mau, Ràdio Bemba) el brasiler Lenine o els senegalesos Touré Kunda com a convidats d'excepció, Rumbo Submarí (Edel, 2001) que va obtenir excel·lents crítiques i es va presentar als principals festivals europeus, del Womad al Grec, del Popkomm al Mar de Músiques, del Couleur Cafè a l'Etnosur. Després de més de setanta concerts el 2002, Macaco El Mono Loco encara va tenir temps de treballar amb Ulls de Bruixot a "Barí", amb Carlos Jean a "Back To The Earth" i amb Amparanoia a "Enchilao". I de participar a les bandes sonores d'"Amnèsia" (2002), de Gabriele Salvatore (Òscar a la Millor Pel·lícula Estrangera per "Mediterráneo"), "Darkness" (2002), de Jaume Balagueró (Mélies d'Or al Festival de Sitges per "Els sense nom") i "A més" (2002), de Xavi Rivera, on interpreta un petit paper al costat de l'actriu Najwa Nimri.


Macaco funda la seva pròpia editorial (El Murmullo) i el seu propi segell discogràfic, Mundo Zurdo, per gravar un disc, Entre arrels i antenes (2004), el seu primer àlbum amb EMI. El primer senzill extret d'aquest àlbum va ser Giratutto.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila