Mano Negra




Mano Negra va ser un grup musical francès format el 1987. El seu estil barrejava rock, cançó francesa, música africana, flamenc, ska, salsa, roots reggae i blues. La banda, formada per Manu i Antoine Chao, juntament amb el seu cosí Santiago Casariego, a París (França), va ser molt influent a Europa i Hispanoamèrica durant la dècada de 1990. Va aconseguir èxit comercial a països com Alemanya, Bèlgica, Itàlia i Països Baixos .


Liderada pel cantautor Manu Chao, la banda va aconseguir grans èxits, com Mala vida o Senyor Matança: aquesta última va quedar inclosa a la llista de les 100 més grandioses cançons dels 90 en espanyol, segons VH1 Llatinoamèrica. Altres èxits van ser King Kong Five, Soledat, Sortida la lluna, Santa Maradona o King of Bongo, entre d'altres. L'àlbum Puta's Fever va ser seleccionat per la revista Rolling Stone al 8è lloc de la llista dels «100 millors àlbums de rock francès», mentre que Casa Babylon va ser col·locat al 15è lloc de la llista «els 100 grans discos dels 90» de la dita revista.


El 1992 la banda es va involucrar en diferents projectes a Hispanoamèrica: Càrrec 92, un viatge a diversos països per via marítima, i el Tren de gel i foc, un recorregut pel camp profund de Colòmbia amb tren. La banda es va separar al voltant de 1995, encara que molts membres ja se n'havien anat el 1992. Alguns àlbums de continuació i vídeos van ser publicats després que la banda s'hagués separat i format altres bandes. Després de la separació, Manu Chao es va embarcar en una carrera en solitari que li va valer l'èxit més comercial, a causa de suavitzar el seu estil antic en un so més amable, basat en els ritmes reggae.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila