Miguel Gallardo



José Miguel Gallardo Vera (Granada; 29 de setembre de 1950 - Madrid; 11 de novembre de 2005), més conegut com a Miguel Gallardo va ser un cantautor espanyol, un dels cantants espanyols de més èxit en els anys 1970 i 1980.


Miguel Gallardo va néixer a Granada, Espanya i als vuit anys es va traslladar amb la família a viure a Barcelona. Acabant l'adolescència va ingressar a la Universitat d'Enginyeria Tècnica de Villanueva i Geltrú, estudiant simultàniament solfeig, guitarra i piano al Conservatori de Música de Barcelona.


Comença a la música en conjunts musicals de Barcelona com "Los Kifers" a finals dels anys 1960, fins i tot arriba a assajar uns mesos amb Los Sírex. La seva carrera discogràfica comença a Barcelona com a compositor d'altres artistes: Grupo Imagen i Los Amaya, amb el gran suport de Tony Ronald. Com a cantant, els seus primers dos senzills els va llançar sota el nom "Eddy Gallardo" el 1970 i 1971, respectivament. En 1972 i 1973 llança dos senzills més, aquesta vegada amb el nom "Miguel Gallardo", el qual utilitzaria la resta de la seva carrera. Durant 1974 llança primers senzills que van destacar al mercat, per després llançar el 1975 el seu primer àlbum titulat Autorretrat.


En 1976 llança el seu primer gran èxit, "Avui tinc ganes de tu" i després, en aquest mateix any, llança el seu segon àlbum, 2, convertint-se en el primer artista espanyol a ser distribuït pel segell EMI-Harvest. A partir d'aquest moment es consolida al mercat hispanoamericà. Temes com "Hoy tengo ganas de tí" -el qual ha aconseguit més de dos milions en vendes i que ha estat versionat en altres llengües com francès, anglès, portuguès, xinès, finlandès, grec-, va ser pràcticament la carta de presentació de Miguel Gallardo a Mèxic, sent un èxit rotund i molt popular a les estacions de ràdio.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila