Milton Nascimento



Milton Nascimento (Rio de Janeiro, 26 d'octubre de 1942) és un cantant, compositor i guitarrista brasiler. El seu àmbit d'interès musical és ampli i inclou la música popular brasilera, el samba, el pop, el rock i la fusió musical amb diverses tradicions musicals regionals i internacionals. Nascimento és famós pel seu falset, el rang tonal i l'alta qualitat de moltes de les composicions. També ho és pel seu compromís social, el que es reflecteix, tant en algunes de les seves lletres, Coração d'estudante, com en concerts i discos benèfics.


La seva col·laboració al disc Native Dancer, del saxofonista Wayne Shorter, va establir per a Milton un lloc dins de l'escena del jazz i del pop internacional dels anys 1970.1 Posteriorment, el 1992, el seu disc Angelus va comptar amb les col·laboracions de primeres figures del jazz i del pop internacionals, com el guitarrista de jazz Pat Metheny, els cantants Peter Gabriel i James Taylor, el saxofonista Wayne Shorter, el contrabaix de Ron Carter o la bateria de Jack DeJohnette, entre d'altres.


Entre els seus principals èxits obtinguts hi ha les nominacions als Grammy pels seus discos O Planeta Blue Na Estrada Do Sol de 1992 i Angelus de 1995. Va guanyar l'enquesta de 1992 dels Down Beat International Critics i la de 1991 dels Down Beat Readers. El 2000 va guanyar un Grammy Llatí al Best Contemporary Pop Album concedit al seu disc Crooner de 1999.


Nascimento ha realitzat també diverses gires pels Estats Units, Europa, Japó i Llatinoamèrica. Al Brasil i altres països d'Amèrica llatina és una gran estrella des de fa 40 anys, serveixi d'exemple el concert que va celebrar a Belo Horizonte, Brasil, el 1984, que va reunir 150.000 espectadors.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila