Nick Lowe



Nicholas Drain "Nick" Lowe (Walton-on-Thames, Surrey, Anglaterra; 24 de març de 1949) és un cantant, compositor i productor discogràfic britànic. Una figura important al pub rock, el punk, el power pop i el new wave, Lowe ha gravat una sèrie d'àlbums ben rebuts per la crítica. Amb la veu, Lowe toca la guitarra, el baix, el piano i l'harmònica. A més de cantar, Lowe toca guitarra, baix, piano i harmònica.


Les seves cançons més populars són "Cruel to Be Kind" (va ingressar al top 40 de la llista Billboard Hot 100) i "(I Love the Sound of) Breaking Glass" (va ingressar a la llista d'èxits UK Singles Chart). A més, ha estat productor per a reconeguts artistes com Elvis Costello i Graham Parker. Lowe va compondre la cançó "(What's So Funny 'Bout) Peace, Love, and Understanding", que va acabar convertint-se en un èxit per a Elvis Costello.


Va estar casat amb la cantant de música country Carlene Carter entre 1979 i 1990. Resideix a Brentford, Londres.


Lowe va assistir a l'escola independent Woodbridge School a Suffolk. Començà la seva carrera musical el 1967, quan es va unir a la banda Kippington Lodge juntament amb el seu amic de l'escola Brinsley Schwarz. Van llançar alguns senzills al segell discogràfic Parlophone com Kippington Lodge abans de canviar el nom de la banda a Brinsley Schwarz a finals de 1969 i van orientar el seu estil cap al country i el blues rock. La banda va ser llançada per la seva companyia d'administració Famepushers Ltd amb una aparició al Fillmore East de Nova York, que va finançar un avió ple de periodistes britànics per presenciar l'esdeveniment, però el concert no va tenir èxit i durant els anys següents la banda es va confinar al circuit de pub rock de Londres. Lowe va escriure algunes de les seves composicions més conegudes mentre era membre de la banda, incloent "(What's So Funny 'Bout) Peace, Love, and Understanding", un èxit per a Elvis Costello en 1979; i "Cruel to Be Kind", també el 1979, el senzill més reeixit de Lowe, coescrit amb el seu company de banda Ian Gomm.


Després de deixar Brinsley Schwarz el 1975, Lowe va començar a tocar el baix a Rockpile amb Dave Edmunds. Com que tots dos tenien contractes d'enregistrament amb diferents segells discogràfics, els seus àlbums sempre s'acreditaven a Lowe o Edmunds, per la qual cosa només hi ha un àlbum oficial de Rockpile, Seconds of Pleasure de 1980, que no es va llançar fins als darrers dies de la col·laboració. Seconds of Pleasure va incloure les cançons de Lowe "When I Write the Book" i "Heart". Dos dels àlbums solistes més importants de tots dos, Labor of Lust de Lowe i Repeat When Necessary d'Edmunds, van ser efectivament àlbums de Rockpile, igual que l'àlbum Musical Shapes de Carlene Carter, produït per Lowe.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila