Oques Grasses


Oques Grasses és un grup de música català format el 2010 a Osona. El seu estil musical és variat, però s'enquadra especialment en el pop. Als Premis Enderrock el grup va ser guardonat amb millor disc de pop-rock (2017) i com millor artista (després de 2019).


El grup es va formar l'any 2010, però no es van donar a conèixer al gran públic fins al llançament del seu primer disc Un dia no sé com l'any 2012, el qual van editar i publicar ells mateixos. Es va poder també descarregar gratuïtament a la seva web oficial. Van presentar el disc de forma oficial fent un concert el 16 de març del 2013 a la Sala Moscou de Torelló, amb les col·laboracions d'Ernest Crusats (cantant de La Iaia), Arnau Tordera (Obeses), i Ferran i Ricard (Strombers).


Van decidir llançar el seu segon disc, Digue-n'hi com vulguis amb el segell discogràfic Chesapik, en el qual van mantenir especialment el seu estil reggae a cinc de les cançons, i van explorar-ne altres a la resta. Gràcies a aquest CD aconsegueixen guanyar el Premi Enderrock al grup revelació (2014), atorgat per votació popular. Van presentar el disc a la Sala Moscou a Torelló, tornant-hi doncs a presentar el disc igual que van fer amb el seu primer. Reconeixen haver-ho fet expressament per aquest fet, ja que va ser allà on van començar a estrenar el primer disc. És un disc continuista del primer, amb estil reggae-pop, més madur i amb la banda més compactada.


Tot seguit, van dur a terme una gira per presentar les seves noves cançons, la qual va finalitzar a Barcelona, i va ser un èxit d'assistència. Així mateix, van actuar al SummerFest de Milwaukee el 26 de Juny i al SummerStage Festival al Central Park de Nova York, el 28 de juny de 2014. D'altra banda, la seva cançó «Així és el teu Nadal» va ser l'escollida com a tema del període nadalenc de TV3 i Catalunya Ràdio el mateix any.


En el seu segon disc, el grup va gravar un videoclip per a totes les cançons, perquè, segons afirmen, «totes les cançons són importants, no només una.» Altrament, tot i estar a la venda, les cançons dels grup també es poden descarregar de franc a la seva pàgina web o veure els vídeos a través del seu canal de Youtube. El 26 de març de 2015 van recollir el premi Enderrock a millor videoclip per Sexy, tot i que havien rebut cinc nominacions en els premis.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila