Pablo Abraira



Pablo Abraira (Madrid, 1 de juliol de 1949) és un cantant espanyol de balada romàntica i pop llatí especialment conegut pels seus treballs en cançó melòdica a Espanya a la dècada dels 70 i les seves actuacions en musicals com Jesucrist Superstar.


Va debutar al món de la cançó als seixanta, integrant-se al grup Los Grimm, de música blues, en què va coincidir amb Pedro Ruy Blas.

A una edat primerenca descobreix Els Beatles, el pop, el soul, el blues i el rock, i així comença el seu camí musical i després de diversos anys i després de diversos grups, passa a ser solista de “Los Grimm” amb els que grava el seu primer disc. Després va arribar “Freqüència”. Té la seva primera experiència teatral en un musical anomenat “Personatges”.

Els seus nou àlbums, on cançons com “O tu o nada”, “Gavilán o coloma” i “Pólvora mullada” que entre altres, van aconseguir ser número u.

En una permanent recerca de nous camins, sorgeix l'experiència teatral, protagonitzant el musical “Lovy”, (primer musical espanyol), on es revela com a actor, obtenint excel·lents crítiques. Des d'aquell moment els productors d'Evita van fixar la seva atenció en Pau, a qui proposen encarnar el Che. Els seus compromisos discogràfics a Hispanoamèrica li impedeixen acceptar el repte.[cita requerida]

Fins que al començament de 1982 finalment, les circumstàncies fan que Pablo passi a encarnar el Ché per portar als escenaris mundials el gran esdeveniment per al musical en espanyol que va suposar “Evita”. La carrera de Pablo Abraira es trobava al seu moment àlgid. Després de la gira americana que es realitza amb aquest musical el 1984 sorgeix el projecte de tornar a posar en marxa “Jesucrist Superstar” estrenada nou anys abans per Camilo Sesto, viatjant amb l'espectacle, de nou, a Hispanoamèrica.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila