Pepa Flores

 


Josefa Flores González (Màlaga, 4 de febrer de 1948), més coneguda com a Marisol o Pepa Flores, és una actriu i cantant espanyola.


Com a nena prodigi, Marisol va tenir èxit a Espanya a la dècada de 1960, amb pel·lícules musicals del gènere infantil, una de les quals, Cabriola, va ser dirigida per l'actor nord-americà Mel Ferrer. Ja a edat adulta va realitzar alguns treballs amb directors com Carlos Saura, però el 1985 va optar per una vida més discreta i actualment es manté allunyada dels mitjans de comunicació.


A mesura que es va fer gran, Marisol va diversificar els seus treballs. El 1972, va representar Espanya al primer Festival de l'OTI amb el tema «Nena», de Manuel Alejandro, guanyant el tercer premi.


Al costat de Jean Seberg va rodar una pel·lícula de terror, La corrupció de Chris Miller (1972), dirigida per Juan Antonio Bardem, i l'any següent va presentar la seva última pel·lícula musical, La noia del Molí Rojo, amb Mel Ferrer com a coprotagonista, i Bárbara Rey , Mirta Miller i Silvia Tortosa.


El 1973 es va unir sentimentalment al ballarí Antonio Gades (de nom Antonio Esteve Ródenas), amb qui va contreure matrimoni civil a Cuba el 5 d'octubre de 1982, actuant com a padrins Fidel Castro i Alicia Alonso, i de qui es va divorciar el 1986.11


El 1975, va participar en la primera vaga d'actors espanyols que reivindicava la reducció de la jornada laboral per als intèrprets teatrals.12 13 definitiva amb el passat d'estrella infantil.


Va obtenir el premi a la millor actriu al Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary amb Los días del pasado (1978), de Mario Camus, amb Antonio Gades com a company de repartiment, en el que va ser l'últim treball que va fer acreditada com a Marisol. Poc després, va decidir canviar el seu nom artístic pel seu nom real, Pepa Flores, que faria servir durant la resta de la seva carrera.


Les seves últimes pel·lícules van ser Bodas de sang (1981) i Carmen (1983), totes dues del director aragonès Carlos Saura, i Caso cerrado (1985), de Juan Caño.


Així mateix, el 1984 va interpretar el paper de Mariana Pineda a la sèrie de TVE Procés a Mariana Pineda, dirigida per Rafael Moreno Alba.


Pepa Flores va ser militant del Partit Comunista d'Espanya i posteriorment del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya. Com a tal, es va caracteritzar per la defensa pública dels ideals del marxisme, la participació en les mobilitzacions contra l'OTAN i la solidaritat activa amb la Revolució cubana, arribant a donar els diners de les plaques commemoratives d'or que li va atorgar Francisco Franco al seu infantesa als partits comunistes.[cita requerida]


En divorciar-se del seu segon marit, el ballarí Antonio Gades, el 1986, es va desvincular de tot partit polític.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila