Pete Townshend



 Peter Dennis Blandford "Pete" Townshend (19 de maig de 1945) és un guitarrista, productor musical, cantant, multiinstrumentista i compositor britànic de rock, reconegut principalment pel seu treball amb el grup de rock The Who. La seva carrera amb The Who abasta més de quaranta anys, durant els quals el grup va passar a ser considerat una de les bandes més influents de la dècada del 1960 i del 1970. Segons va declarar Eddie Vedder, líder de Pearl Jam: «The Who és possiblement el millor grup en directe».


Dins The Who, Townshend és el principal compositor i ha escrit més de cent cançons per a un total d'onze discos d'estudi del grup, majoritàriament àlbums conceptuals i òperes rock com Tommy (1969), Quadrophenia (1973) i Endless Wire ( 2006). Després de la primera dissolució del grup el 1983, va publicar treballs conceptuals en solitari com Empty Glass (1980), White City: A Novel (1986), The Iron Man: The Musical by Pete Townshend (1989) i Psychoderelict (1993), i va emprendre altres activitats extramusicals com a editor de Faber & Faber. En el pla musical, encara que el seu principal instrument és la guitarra, toca altres instruments com els teclats, el banjo, el baix i els sintetitzadors.


A més, ha contribuït com a col·laborador o autor per a diaris, articles de revistes, crítiques de llibres, assajos i guions, i ha col·laborat com a compositor per a altres artistes i músics. Va ser situat al lloc tres de la llista dels millors guitarristes al llibre de Dave Marsh The New Book of Rock Lists, al lloc 10 de la llista dels 50 millors guitarristes de la web de Gibson, ia la mateixa posició de la llista dels 100 millors guitarristes elaborada per la revista Rolling Stone. El 1990, Townshend va ingressar al Saló de la Fama del Rock and Roll com a membre de The Who.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila