Santabarbara



Santabárbara, coneguda als seus inicis com a Època, va ser una banda espanyola de rock, pop, soft rock i hard rock formada a principis de la dècada dels 70, a Barcelona per Enric Milián al baix i veu, Mario Balaguer a la guitarra i Alberto López a la bateria. Durant la seva trajectòria van obtenir un èxit comercial notable a Espanya.


El grup es va configurar com a trio a finals de 1969. Els seus components tenien ja força experiència musical a l'esquena. Alberto López havia estat bateria de Los Polares (una formació de Freakbeat i Garage rock de mitjans dels seixanta), mentre que Enric Milián i Mario Balaguer havien tocat amb Tony Ronald i Georgie Dann. Va ser, precisament, en aquesta última etapa quan els tres músics van decidir muntar una banda pel seu compte i practicar un tipus de so menys comercial que el que es veien obligats a interpretar en aquell moment i més d'acord amb les seves preferències. Així va sorgir Època, un power-trio amb vocació clarament Hard rock, influenciat per formacions anglosaxones com Deep Purple, Led Zeppelin, Grand Funk Railroad, Alice Cooper o Black Sabbath.


El 1971 van publicar el seu únic disc amb aquesta denominació; un editat a Ariola amb els temes "No estic bé" i "Cercaré una altra noia". Hi desenvolupen plenament el seu estil hardrocker, convertint-se en un dels primers exemples del subgènere a Espanya, al costat de grups com Storm, Tapiman o Smash.


Encara que va tenir escassa repercussió comercial, avui dia és considerat per la crítica especialitzada un clar antecedent del Heavy Metal espanyol.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila