Scott McKenzie



 Philip Wallach Blondheim III, més conegut com a Scott McKenzie (Jacksonville, Florida, 10 de gener de 1939 - Los Angeles, Califòrnia, 18 d'agost de 2012), va ser un cantant i compositor nord-americà.


Es va fer mundialment conegut gràcies al seu únic gran èxit San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair) de 1967. Aquest tema el col·locaria a la llista d'artistes amb un sol èxit més reconeguts a la història de la música popular del seu país .


Es va criar a Carolina del Nord i Virgínia, on va entaular amistat amb un dels amics de la seva mare, "Papa" John Phillips. A mitjan anys cinquanta, va cantar per un curt temps amb Tim Rose a l'escola secundària, dins d'un grup anomenat The Singing Strings, i després amb Phillips, Mike Boran i Bill Cleary, formant una banda d'estil doo wop, anomenada The Abstracts. A Nova York, els Abstracts es van reanomenar The Smoothies i van gravar dos discos senzills per al segell Decca Records, produït per Milt Gabler (productor dels discos de Bill Halley).


El 1961, Phillips i McKenzie coneixerien a Dick Weissman i van conformar The Journeymen, i gravarien tres àlbums per a Capitol Records. Abans de desintegrar-se el 1964 The Journeymen, tots dos van parlar sobre formar un nou grup. Mckenzie va preferir seguir en solitari i John contactaria Denny Doherty, Cass Elliot i Michelle Phillips, la seva segona esposa. El grup aviat va emigrar a Califòrnia. Dos anys després, Scott va viatjar a Nova York i va signar per al segell de Lou Adler (Ode Records). Phillips va escriure i va produir San Francisco per a Scott i va ser llançada en 1967. Phillips va tocar la guitarra durant l'enregistrament i Michelle va tocar les campanetes. Immediatament el tema es va convertir en un èxit i en una mena d'himne hippie aconseguint posicionar-se a les llistes de tot el món, dins dels Top 10. Va ser una cançó molt popular a tot el món, va aconseguir presència durant el Summer of Love, a San Francisco.


Scott va aconseguir un altre èxit menor anomenat Like An Old, també produït i escrit per John Phillips. El seu primer àlbum, The voice of Scott McKenzie, va ser seguit per un altre anomenat Stained glass Morning. Va deixar de gravar a principis dels setanta, radicant-se a Joshua Tree (Califòrnia) ia Virginia Beach.


El 1986, va començar a interpretar novament en presentar una nova versió de The Mamas & the Papes de l'èxit Kokomo, un tema coescrit amb The Beach Boys. Durant cert temps va reemplaçar Denny Doherty a l'agrupació de John Phillips. El 1998 es va retirar del grup i va començar a residir permanentment a Los Angeles, on va morir l'agost del 2012 a causa de la síndrome Guillain-Barre, una malaltia que afecta el sistema nerviós i que li havia estat diagnosticat el 2010.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila