Scritti Politti




Scritti Politti és una banda de new wave/synth pop formada el 1977 a Leeds, Anglaterra i liderada pel cantant, lletrista i guitarrista Green Gartside.


La banda va començar com un grup d'afterpunk, però aviat va lliscar cap a la new wave dels anys 80 i des d'aquí cap a un sofisticat pop electrònic i melòdic. Els seus majors èxits comercials (especialment al Regne Unit) van venir amb cançons com "Perfect Way", "The Sweetest Girl", "Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin)", "The Word Girl", "Skank Bloc Bologna", entre altres que van arribar als Top 20 de l'UK Singles Chart a la seva època. Green Gartside és l'únic integrant original que queda del grup des del començament de la banda. El nom de la banda procedeix d'un joc amb la construcció italiana scritti politici ("escrits polítics"), títol genèric d'obres com Antonio Gramsci.


En les seves lletres barregen temes lírics i intimistes amb reflexions polítiques i hi ha constants referències a figures polítiques o intel·lectuals com Karl Marx, Mikhaïl Bakunin, Jacques Derrida, Gilles Deleuze o Jacques Lacan.1


L'àlbum més venut del grup és "Cupid & Psyche 85" de 1985.


La barreja musical del grup consta també d'altres gèneres com reggae, hip-hop, rap, funk, rock alternatiu, indie rock, synthfunk, electropop, pop rock, funk rock, punk art, blue-eyed soul, entre d'altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila