Sidonie



Sidonie és un grup espanyol d'indie rock i rock psicodèlic originari de Barcelona fundat el 1997. Els seus components són Marc Ros (1974, cantant, guitarra i baix), Jesús Senra (1972, segones veus, baix, sitar, guitarres elèctrica i acústica) i Axel Pi (1974, bateria, taules i bongos). Van començar cantant en anglès, i així van publicar els seus dos primers discos, però a partir del tercer ja només van cantar en espanyol.


Es van donar a conèixer gràcies a un concurs de joves talents de l'Hospitalet de Llobregat que van guanyar i pel qual van signar un contracte amb una petita discogràfica independent catalana anomenada Bip Bip Records. Durant la seva permanència en aquesta companyia discogràfica van signar diversos treballs com les maquetes: Dragonfly i Roja, però la que els va catapultar a la fama va ser l'homònima Sidonie, d'on van sortir diverses cançons que van servir com a sintonia publicitària (Sidonie Goes To Moog, per als anuncis de la cadena FNAC o Feelin' Down'01 per a un anunci de l'Estat). Aquest últim va ser polèmic, ja que els integrants de Sidonie van enviar un comunicat explicant que ells no estaven d'acord amb el missatge del Govern en aquest anunci i que ningú no els havia dit que la seva cançó seria publicada amb aquests fins.


Obtingut un gran èxit amb el disc debut Sidonie, els va contractar la companyia Sony Records que, abans de sortir a la llum el seu darrer treball, va llançar un disc de senzills i cares b anomenada L'Estació de la libèl·lula.


Amb Sony Records han publicat diversos discos: Shell Kids (un disc que seguia els passos del del seu debut però que no va tenir tanta acceptació), Fascinado (totes les seves cançons estan compostes en castellà), Costa Azul i El Incendio, també íntegre en castellà .


El seu disc El fluido García (2011) és una clara volta a la psicodèlia dels seus primers treballs, i de la qual s'havien allunyat a favor de sons més pop als seus últims àlbums.


A banda, també han fet col·laboracions amb altres grups com, per exemple, el grup madrileny Pereza o els catalans Sopa de Cabra i Love of Lesbian o els sevillans Los del Río. El 2005 van col·laborar en un disc de nadales amb Marc Parrot. També han participat al disc homenatge a Antonio Vega amb un tema a duo amb Anni B. Sweet.


En tots els seus treballs es nota una clara influència de George Harrison, David Bowie o Pink Floyd (especialment esment a Syd Barrett).


Les seves lletres estaven en anglès en els seus primers treballs, però des del disc Fascinado estan compostos totalment en castellà, encara que a L'estació de la libèl·lula tenen cançons com Badulake o Sentinelles, que també canten en castellà.


Sierra i Canadà (2014) va suposar un canvi en la seva carrera donada la bona acollida que va tenir el disc pel públic, amb una gira de presentació de dos anys. Aquest èxit va continuar amb El pitjor grup del món (2016), arribant fins i tot a situar un senzill d'aquest disc, Carreteres infinites al top 10 de la llista dels 40 Principals.


El 2018, la banda celebra els seus 20 anys de vida amb una gira sobre els escenaris d'algunes de les primeres sales sobre les quals van actuar.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila