System of a Down




System of a Down (també coneguda simplement com System, o pel seu acrònim, SOAD) és una banda de rock nord-americà d'ascendència armènia, formada a Glendale, Califòrnia, l'any 1994. Està composta per Serj Tankian (composició, veu, teclat i ocasionalment guitarra), Daron Malakian (composició, guitarra i veu), Shavo Odadjian (baix) i John Dolmayan (bateria).


Són coneguts per realitzar cançons en les lletres de les quals es manifesten en contra del maltractament infantil, la violència, la guerra, els genocidis, la pornografia, el masclisme, el predomini del consumisme a la societat, les desigualtats socials, físiques i ideològiques, la intolerància o la discriminació, entre d'altres. Aquesta fórmula social i musical li ha portat, des de la publicació del seu primer àlbum el 1998, bons resultats davant del públic, que va fer de System of a Down un disc de platí.


És la primera banda des de The Beatles que ha arribat dues vegades al cim de vendes d'àlbums als Estats Units el mateix any, amb Mezmerize i Hypnotize, l'any 2005. System of a Down ha venut més de 40 milions de discos a tot el món.


Serj Tankian i Daron Malakian van assistir al col·legi Rose & Alex Pilibos Armenian School, encara que a causa de la seva diferència d'edat de vuit anys no es van trobar fins al 1992 mentre treballaven en projectes separats al mateix estudi d'enregistrament. Després van crear la seva pròpia banda anomenada Soil, amb Tankian a la veu i els teclats, Malakian a la guitarra, Dave Hakopyan al baix elèctric i Domingo Lariano a la bateria. Shavo Odadjian era el manager de la banda i eventualment en va formar part. El 1994, després del seu primer i únic concert en viu, a Hakopyan li van demanar que "deixés la banda". Lariano va deixar la banda perquè sentia que la banda no tindria cap èxit i la banda va acabar.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila