Tal Talk



Talk Talk va ser una banda anglesa de rock formada el 1981 a Londres, i dissolta el 1991. Al començament de la seva carrera el grup va ser encasellat dins de l'estil anomenat synth pop. No obstant això, el grup va seguir després una línia més experimental, i els seus últims àlbums van ser considerats per la crítica com a precursors del post-rock. Tot i que els crítics van rebre favorablement als últims àlbums de la banda, els mateixos van tenir poc èxit al mercat, la qual cosa va contribuir a una disputa entre la banda i la companyia discogràfica EMI.


Els integrants del grup van ser el cantant i multiinstrumentista Mark Hollis, el baixista i corista Paul Webb, el baterista Lee Harris i el tecladista Simon Brenner. El productor Tim Friese-Greene va tenir un paper important en l'evolució artística del grup, a més de tocar sintetitzadors i col·laborar en la composició.


Després de la separació del seu anterior grup, The Reaction, Mark Hollis va conèixer per mitjà del seu germà, el productor Ed Hollis, el baixista Paul Webb, el baterista Lee Harris i el teclista Simon Brenner, que actuarien com a sesionistes en l'enregistrament d'una demo per a Island Records, abans que el projecte es convertís en Talk Talk l'any 1981. contracte amb el segell discogràfic EMI, que va intentar modelar el grup perquè s'acostés estilísticament al moviment New Romantic, assignant-li el productor de Duran Duran Colin Thurston, i aconseguint que acompanyessin aquest grup durant la seva gira anglesa de 1982. A causa d'això i de la similitud del nom, la crítica els va comparar amb aquesta banda. En aquest mateix any el grup va editar el seu primer àlbum, The Party's Over, el qual presentava un so proper al synth pop. El primer senzill del mateix, "Mirror Man", va passar inadvertit a les llistes, però el segon, "Talk Talk", va arribar al lloc 52 a les llistes britàniques i va ser un èxit a la de països com França, Portugal i Canadà. El següent senzill del mateix, “Today”, tindria encara més èxit.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila