Tam Tam Go!



Tam Tam Go! és un grup de música espanyol originari de Badajoz (Extremadura), que va néixer l'any 1987 com a conseqüència de la dissolució del grup Daké (Reinerio Hevia, Nacho Lles, Javier Ortiz, Javier Campillo i Rafa Callejo). Tam Tam Go! estava format originalment per Javier Ortiz, Rafa F. Callejo (1957-2022)1 i els germans Nacho (1960-) i Javier Campillo.


Nacho, Javier i Rafa eren vells amics del món musical de Badajoz als anys 70, però és a Madrid on tornen a connectar formant bandes de la moguda madrilenya com RH+ (Javier Vargas) i Daké (Reinerio Hevia) que serviran com a nexe d'unió per Tam Tam Go!


Nacho i Javier vivien entre Badajoz i Londres, on es van influenciar pels sons anglosaxons que van impregnar, principalment, la primera etapa del grup reflectida en una majoria de lletres cantades en anglès.


El 1987, van tenir la gran sort de poder conèixer un músic londinenc, Jon Knox, un multinstrumentista, arranjador, productor, però principalment bateria de rock, que va posar una inversió d'aproximadament 10 000 lliures esterlines (una quantitat enorme llavors per gravar una maqueta ) per gravar cinc de les cançons del primer disc, anomenat Spanish Shuffle (1988), en els estudis Cuarzo a Madrid.

Aquest disc va ser gravat en anglès, inclosa la cançó "Lawrence's Hearts Is Weak" que va ser posteriorment reeditada en castellà com a Manuel Raquel, amb lletra del cineasta Ricardo Franco, sent un dels senzills més reconeguts del grup.


Un any més tard el grup va treure al mercat el seu segon treball, Spanish Romance, en què barrejaven temes en castellà i anglès.


El 1990 van publicar Esquenas mullades, amb el qual es donen a conèixer massivament entre el públic espanyol. Es tracta del seu primer disc publicat gairebé íntegrament en castellà, després de comprovar en treballs anteriors que les cançons que tenien més èxit eren precisament les que interpretaven en aquest idioma.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila