Tanita Tikaram



Tanita Tikaram (Münster, Alemanya, 12 d'agost de 1969) és una cantant i compositora anglesa l'estil musical de la qual barreja el pop i el folk.

La seva mare és de Malàisia i el seu pare, funcionari de l'exèrcit britànic, de Fidji. La família es va traslladar a la Gran Bretanya quan la Tanita tenia 12 anys. Des de molt jove, Tanita cantava en clubs londinencs fins que la va descobrir un responsable de WEA Records. Gràcies a ell, Tanita va signar un contracte amb què va gravar el seu primer disc, Ancient Heart, el 1988, amb 19 anys. El disc va ser produït per Rod Argent i Peter van Hooke. Els senzills Good Tradition i Twist In My Sobriety van tenir èxit a Europa.


El 1990 va llançar el seu segon disc The Sweet Keeper, que va aconseguir llocs alts a les llistes d'èxits a Europa, però sense assolir el primer. El 1991 va editar el seu tercer àlbum, Everybody's Angel, on per primera vegada és coproductora. En el seu primer senzill, Only The Ones We Love compta amb la col·laboració en cors de Jennifer Warnes. Aquest tercer àlbum va tenir poca repercussió, i desapareix ràpidament de les llistes dèxits.


El 1992 edita el seu quart àlbum totalment autoproduït, titulat Eleven Kinds Of Loneliness que va passar totalment desapercebut i no va arribar a assolir les llistes d'èxits. Després de 3 anys de retir, Tikaram va editar Lovers In The City, de nou amb la col·laboració de Jennifer Warnes en algunes cançons i produït per Thomas Newman.


En 1996, Tikaram va editar un àlbum recopilatori, i després va acabar el seu contracte amb el segell WEA.


El 1998, va signar pel segell independent Mother Records, i va editar el seu sisè àlbum, The Cappuccino Songs, coproduït per Marco Sabiu, i de cort més Europop que els seus anteriors àlbums. Tampoc amb aquest treball va aconseguir més que una repercussió discreta, i després de finalitzar la promoció de l'àlbum, Tikaram es va retirar del món de la música.


El 2005 va reprendre la seva carrera musical publicant el disc Sentimental, editat pel segell francès Naïve. L'àlbum va comptar amb la col·laboració de Nick Lowe en un parell de temes. Després d'un parèntesi de set anys, el 2012 va llançar el vuitè àlbum d'estudi "Can't go back", en què combina els estils musicals country, soul i motown.


El 2022 va realitzar una col·laboració amb l'artista visual Sonia Boyce a l'obra Feeling Her Way juntament amb Poppy Ajudha, Jacqui Dankworth, Sofia Jernberg i la compositora Errollyn Wallen convidades a improvisar, interactuar i jugar amb les veus. Boyce va ser guardona amb el Lleó d'Or a la 59 Biennal de Venècia per aquesta obra.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila