Tequila



Tequila fue una banda de música rock española fundada hacia 1976. Fue formada por los músicos Ariel Rot (guitarra), Alejo Stivel (voz), Julián Infante (guitarra), Felipe Lipe (baix) i Manolo Iglesias (bateria). Va ser una de les bandes més populars en els primers anys de democracia a Espanya.


Tequila surgió amb anterioritat a la movida madrilenya, acabat el franquisme, aportant un rock amb influències d'artistes com Chuck Berry i, sobre tot, The Rolling Stones; sonando molt diferents als grups de rock sinfònic i rock urbano llavors predominen a l'escena nacional. Temes com Salta (que sonó per primera vegada en el famós concurs televisiu Un, dos, tres... responda una altra vegada), Quiero besarte o Rock and Roll a la plaça del poble, catapultaron als cinc membres de Tequila a l'estrella. Es va resoldre l'any 1982, entre altres motius, per les constants discussions dels seus membres, ja adictes a l'heroïna.


L'origen de la banda està a l'any 1976 quan Alejo Stivel i Ariel Rot van arribar a Madrid, exiliats per culpa de la dictadura militar instaurada a l'Argentina, i el grup de rock amb influències s'anomenava Spoonful Blues Band, format per Julián Infante ( guitarra), Felipe Lipe (baix) i José Antonio Alonso "El Oso" (bateria).


En una de les diverses nits on els dos argentins van explorar la nit madrilenya, van conèixer l'escenari d'un club anomenat el New M&M a un grup anomenat Spoonful Blues Band. Ariel y Alejo quedaren impressionats amb ells i els dos argentins ofrecieron els seus serveis, però al cuidador de locals i equips musicals, decidit passar d'ells. Esa situació canviaria quatre mesos després quan la Spoonful Blues Band es queda sense guitarrista i Felipe Lipe ofereix a Ariel Rot una prova, on quedarà impressionats i immediatament l'Ariel va ser integrat a la banda. Poco temps després, Alejo es va integrar com a vocalista, ja que Ariel es va carregar de la veu i la guitarra anteriorment. Durant aquests primers anys, i la major part de la història de la formació, van practicar en un local per la calle Arturo Soria.


En aquesta etapa, va canviar el nom de la banda a Tequila, suggerit per Felipe Lipe per la cançó Cheap Tequila de Johnny Winter.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila