The Motels



The Motels és una banda new wave nord-americana de l'àrea de San Francisco, formada el 1971. Les seves cançons més conegudes han estat Only the Lonely i Suddenly Last Summer, cadascuna de les quals va aconseguir el n° 9 del Billboard Hot 100, el 1982 i 1983, respectivament. La seva cançó "Total Control" va arribar al n° 4 als charts australians el 1980. Martha Davis (nascuda el 19 de gener de 1951), la vocalista líder, va reformar la banda el 1998 donant lloc a una formació anomenada "The Motels featuring Martha Davis" amb què va sortir de gira. El 2013, la banda va ser renomeada permanentment com "Martha Davis and The Motels". Des de llavors, es troba de gira arreu del món amb la formació que ha tocat amb Davis pels darrers deu anys. Cal destacar que aquesta darrera formació ha estat més temps tocant junta que la dels membres originals de The Motels.


La primera formació de The Motels es va produir a Berkeley, Califòrnia, el 1971. Lisa Brenneis (baix) va convèncer Dean Chamberlain (primera guitarra), Chuck Wada (guitarra rítmica) i Martha Davis (veus, guitarra) per formar una banda ( anomenada després The Warfield Foxes). Amb l'esperança de tenir una millor exposició i buscant un contracte d'enregistrament es van mudar a Los Angeles en 1975. Instal·lats allà, Lisa Brenneis va deixar el grup i la banda va canviar el seu nom a "Angels of Mercy" i després a "The Motels", amb Davis i Wada contribuint al repertori amb cançons originals. En aquesta època la banda va aconseguir dos nous integrants per cobrir espais vitals: Richard D'Andrea en baix i Robert Newman en bateria.


The Motels i dos grups més de l'àrea, The Pop and The Dogs, van picar l'escena local amb un concert de producció pròpia anomenada Radio Free Hollywood. Aquesta presentació es va dur a terme en un vell teatre, el Troupers Hall. Abans d'aquest concert pocs clubs, si ho feia algun, contractaven grups per tocar en locals d'alt perfil com Whisky i The Roxy. La banda també va estar convidada al popular programa de ràdio de Rodney Bingenheimer. Poc després van gravar un demo per a Warner Bros. Records però va ser rebutjat. Alhora, la banda va rebre l'oferta d'un contracte amb Capitol Records però van ser ells els que, en aquesta oportunitat, no van acceptar. En 1977 la banda es va dissoldre citant diferències musicals entre ells.4 Una cançó del demo lliurat a Warner Bros., "Counting", va ser inclosa en el compilat de Rhino Records Saturday Night Pogo, llançat en 1978.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila