The Spencer Davis Group



The Spencer Davis Group va ser un grup de música beat britànic format a Birmingham, Anglaterra a mitjans dels anys 1960. Està constituït per Spencer Davis amb Steve Winwood i el seu germà Muff Winwood. Els seus millors èxits inclouen "Somebody Help Me", el número u al Regne Unit "Keep on Running" (tots dos escrits pel músic de reggae Jackie Edwards), "I'm a Man" i "Gimme Some Lovin'", el com va aparèixer en el lloc número dos a la llista britànica i en el setè lloc a la nord-americana.


Steve Winwood (nascut el 12 de maig de 1948 a Birmingham) va ser un apreciable compositor i un dels millors cantants sorgits al Regne Unit dels 60. Entre els seus variats projectes al llarg de la seva llarga trajectòria, Winwood va ser part essencial de la seva banda més rellevant, Traffic, grup psicodèlic que no feia fàstics al blues-rock, va formar part del supergrup Blind Faith i fins i tot va gravar als 70 reggae amb Third World.


Prèviament, el 1963, havia iniciat la seva carrera amb els Spencer Davis Group, un fibrós conjunt de R&B procedent de Birmingham que estava completat pel guitarra rítmic i vocalista gal·lès Spencer Davis (nascut el 17 de juliol de 1939 a Swansea), el baixista, germà gran de Steve, Muff Winwood (nascut el 15 de juny de 1943 a Birmingham) i el bateria Pete York (nascut el 15 d'agost de 1942 a Middlesbrough). Steve s'ocupava de tocar els teclats, la guitarra líder i de les tasques vocals, destacant per la seva poderosa veu en clau soul.


El 1964, i després d'aconseguir signar amb el segell Fontana Records, el grup va publicar diversos senzills al llarg dels anys 1964 i 1965, com “Dimples”, un cover de John Lee Hooker aparegut a l'agost de 1964, “I can't stand it” (número 47), “Every little bit hurts” (número 41), versió de la cantant de soul Brenda Holloway, o “Strong Love” (número 44), temes que encara que no van aconseguir excessiva repercussió comercial si van convertir la banda de Birmingham a una de les millors dins del circuit del R&B.


Tot i que les cares a d'aquests primers singles no estaven compostos pels membres de la banda, aquests sí que signarien la majoria de les cares b, com “Sittin' and thinkin'” o “It hurts me so”, cançons trobades al seu LP debut, “Their first LP” (1965), publicat el mes de juliol de 1965.


“Keep on running”, un fenomenal tema escrit per Jackie Edwards i produït per Chris Blackwell (qui també era productor d'Edwards) els va portar al número 1 a les llistes angleses el novembre de 1965.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila