Weezer



Weezer és una banda nord-americana de rock alternatiu formada a Los Angeles el 1992. El grup està format, actualment, per Rivers Cuomo (vocalista principal i guitarra líder), Brian Bell (guitarra rítmica, teclats i cors), Scott Shriner (sota elèctric i cors) i Patrick Wilson (bateria i cors). La banda ha canviat la seva formació diverses vegades des del seu naixement el 1992. Han publicat quinze àlbums d'estudi, sis EP i un DVD. Fins ara han venut més de nou milions de discos al seu país.


El cantant i guitarrista Rivers Cuomo, el baterista Patrick Wilson, el baixista Matt Sharp i el guitarrista Jason Cropper van formar Weezer el 1992 a Los Angeles, i van assajar per primera vegada el 14 de febrer d'aquell any. telonejant Dogstar, la banda de l'actor Keanu Reeves, en un club de Hollywood Boulevard. L'agost del mateix any van realitzar un dels seus primers enregistraments coneguts, la maqueta The Kitchen Tapes. amb Geffen Records.


A l'agost de 1993 la banda se'n va anar a Nova York a gravar el seu primer àlbum d'estudi, de nom homònim, encara que seria conegut pels seus seguidors com The Blue Album, sota les ordres de l'exmembre de The Cars, Ric Ocasek. Després de finalitzar l'enregistrament, Jason Cropper va ser reemplaçat per Brian Bell, procedent de la banda Carnival Art. Les guitarres gravades per Cropper van ser regrabadas per Cuomo i les seves veus per Bell. En aquest àlbum, publicat el 1994, es troben èxits com "Buddy Holly" o "Undone - The Sweater Song", a més de l'aplaudida i recordada balada "Say It Ain't So". El disc recollia influències de grups com Pixies o The Beach Boys, amb un so que podia oferir similituds amb bandes del moment com Pavement, Sebadoh o Dinosaur Jr. The Blue Album és un dels àlbums més reeixits dels anys 1990 i actualment és triple disc de platí als Estats Units.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila