Baltimora



Baltimora va ser una banda italiana d'italo disc, formada a Milà, Itàlia el 1985 pel prominent músic de sessió Maurizio Bassi, en conjunt amb altres músics de sessió italians. La banda és principalment coneguda pel seu senzill Tarzan Boy.


Els components de la banda van ser Bassi (veu, teclat) Naymi Hackett (veu), Giorgio Cocilovo (guitarra líder), Claudio Bazzari (guitarra rítmica), Pier Michelatti (baix) i Gabriele "Lele" Melotti (bateria i percursió), a els qui més tard s'uniria Jimmy McShane, un cantant i ballarí nord-irlandès, qui va ser reclutat per Bassi per ser la imatge representativa del grup. Entre els membres del grup, Bassi era el líder intel·lectual, i va ser el principal compositor de les cançons de la banda, juntament amb Naimy Hackett, mentre que McShane es va acreditar només en unes quantes peces, en particular la balada "Survivor in Love".


Una dada que va ser pràcticament desconeguda durant molt de temps, d'acord amb algunes fonts, és que en realitat Bassi va ser qui va gravar la veu principal del hit “Tarzan Boy”, amb Hackett i Silver Pozzolli als cors, encara que McShane va ser qui va brindar la seva imatge i sincronització de llavis per a les presentacions en viu de la banda, així com en el seu vídeo respectiu.


D'altra banda, hi ha hagut certa discrepància i confusió sobre si "Baltimora" era el nom d'un grup com a tal (encara que amb un cert anonimat) o si era un pseudònim associat a la persona i figura visible principal de la banda (McShane). La versió més acceptada entre els italians és que Baltimora era una banda.


Tot i la seva curta trajectòria, la banda va aconseguir un gran èxit gràcies al seu senzill "Tarzan Boy", però, és per aquest mateix que tant als Estats Units com al Regne Unit que Baltimora sol ser considerada com una "one-hit wonder" (en espanyol: Meravella d'un èxit). Entre el 1985 i el 1987 la banda va publicar dos àlbums d'estudi, vuit senzills i quatre vídeos musicals.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila