Bobby Brown



Robert Barisford "Bobby" Brown (Boston, Massachusetts, 5 de febrer de 1969) és un cantant nord-americà de hip-hop, dance-pop, urban, new jack swing i R&B.


Bobby Brown va ser una de les estrelles més grans del R&B a finals dels 80 i principis dels 90, popularitzant l'estil musical New jack swing, estil que va acostar al gran públic amb el seu àlbum Don't be cruel i va convertir en la tendència dominant en el R&B de principis dels 90. Però conforme els gustos a l'R&B van anar canviant.


Brown va néixer el 5 de febrer de 1969 a Boston i va començar a cantar amb els seus companys d'escola Michael Bivins i Ricky Bell el 1978, formant el grup New Edition, del qual Brown se separa el 1986 per iniciar la seva carrera en solitari. El 1987 publica el seu primer àlbum en solitari, King of Stage, que, encara que aconsegueix un gran èxit amb el senzill Girlfriend, encara és lluny de l'èxit que tindria posteriorment.


En 1989 Brown va contribuir amb dues cançons a la banda sonora de Ghostbusters II, i també va tenir un cameo a la pel·lícula. Liderant l'àlbum de la banda sonora, On Our Own es va convertir en un altre senzill entre els deu primers per al cantant, arribant al número dos. El mateix any, una compilació de remix, Dance! ... Ja Know It! , va ser llançat, i va trobar fanàtics al Regne Unit, on Brown tenia una base d'admiradors i va tenir un gran èxit. Al febrer de 1990 va guanyar el Premi Grammy per Millor interpretació vocal masculina de R&B per a la cambra senzilla de l'àlbum "Every Little Step". Don't Be Cruel també va valdre a Brown dos American Music Awards, un Soul Train Music Award, i un People's Choice Award.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila