Chaka Khan



Yvette Marie Stevens (Chicago, Illinois, 23 de març de 1953), coneguda com a Chaka Khan, és una cantant i lletrista nord-americana que es va fer famosa als anys setanta com a cantant al capdavant del grup de funk Rufus i posteriorment en solitari. La seva carrera ha abastat gairebé cinc dècades, començant als anys 70 com a vocalista principal del grup de funk Rufus. Coneguda com la "Reina del Funk", Khan va ser el primer artista de R&B que va tenir un èxit crossover amb un raper, amb "I Feel for You" el 1984. Khan ha guanyat deu premis Grammy i ha venut uns 70 milions de discos a tot el món.


Encara que va formar part del grup Rufus fins al 1978, Khan es va embarcar en una reeixida carrera en solitari. Els seus hits més populars, tant amb Rufus com en solitari, són Tell Me Something Good, Sweet Thing, Ain't Nobody, I'm Every Woman, I Feel For You i Through The Fire.


Coneguda com la "Reina del funk", ha guanyat deu premis Grammy i ha venut un estimat de 70 milions d'àlbums a tot el món. Ha tingut participacions especials en programes com Divas Live ´99 In New York, compartint escenari amb llegendes de la indústria de la música com Cher, Tina Turner, Elton John, Brandy, LeAnn Rimes, Melvin Davis (baixista de Chaka Khan), Whitney Houston, Anastacia, Joni Mitchell (fent els cors a The Tenth World i Dreamland, de l'àlbum Don Juan's Reckless Daughter), entre d'altres. També ha aparegut a la sèrie animada Phineas i Ferb, interpretant una cançó al costat de Clay Aiken, i li va posar la veu al duet efectuat al costat de Rod Stewart per a la seva sèrie Thanks for the Memory: The Great American Songbook, Volum IV, editat el 2005 , en la seva versió de You Send Me, original de Sam Cooke.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila