Culture Club



Culture Club és una banda britànica de new romantic que va ser molt popular a principis dels anys 1980, liderada per Boy George (vocalista), qui es destacava per la seva estètica "glam" i sexualment ambigua; Roy Hay (guitarra), Mike Craig (baix) i Jon Moss (bateria). El so de la banda es caracteritza per combinar new wave, pop i soul, amb altres estils com el reggae, calypso, salsa o country.


El grup va triomfar als anys 1980 amb temes alhora sensuals, alegres i creatius, sent considerats un fenomen de la música pop. Als seus inicis, Boy George va crear enrenou en les seves aparicions per televisió, pels seus maquillatges colorits, roba femenina i trenes amb què es presentava, mostrant un aspecte inequívocament transvestit. La banda va destacar juntament amb altres grups de new romantic com Duran Duran o Spandau Ballet.


Després d'uns inicis una mica frustrants, amb un senzill publicat per Virgin Records amb un èxit nul, Culture Club publica, el setembre de 1982, el senzill Do You Really Want to Hurt Me, una seductora cançó amb ritme reggae i que li va valer per obtenir cert renom i obrir-se camí al món de la música. Culture Club va ser un dels principals exponents de l'estil new romantic, barreja de new wave i soul, que a més va combinar amb reggae. L'extravagant vocalista anava acompanyat per Roy Hay (guitarra), Mike Craig (baix) i Jon Moss (bateria), que prèviament havia tocat amb The Damned.


El 1982 apareix el primer àlbum de la banda titulat Kissing to Be Clever, amb el qual van aconseguir un gran èxit que va ser repetit un any després amb l'àlbum Colour by Numbers i el senzill extret Karma Chameleon, que obtenia el primer lloc a les llistes britàniques i nord-americans.


El 1984, el grup publica el seu tercer àlbum, sota el títol de Waking Up with the House on Fire, el qual va ingressar a les llistes musicals dels Estats Units en la posició número 2, del qual es va extreure el senzill de gran èxit The War Song .


El 1985 apareixen notícies greus per al grup, ja que l'ànima de la banda, Boy George, confessa la seva addicció a les drogues i, principalment, a l'heroïna. Aquest fet fa que el treball en general de la banda resulti força irregular i la seva qualitat descendeixi enormement; no obstant això, el grup publica l'àlbum From Luxury To Heartache, amb el qual intenten redimir-se davant dels seus fans, cosa que aconsegueixen a mitges. El disc roman diverses setmanes a les llistes, però la sintonia de la banda amb el seu públic ja no és la mateixa.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila